Skladování: 4-8°C Skladovací teplota by neměla klesnout pod 4°C
Pokud brambory neskladuje mi při správné teplotě stane se že s bramborový škrob se změní na cukr a brambory dostanou sladkou chuť. Stupno s po celý rok některé odrůdy během sezóny.

Brambory rozlišujeme:

  • Typ A : mají P vnější konzistenci, Během vaření se rozpadávají,ty tomu se hodí do salátu na vaření a jako příloha.
  • Typ B: ty středně tvrdou dužinu a během vaření neprskají mají nejširší využití v kuchyni. Hodí se na přípravu salátu, do těsta, do guláše a polévek.
  • Typ C: mají nejvyšší obsah škrobu. Nejlépe se používají na přípravu pyré knedlíků Placek a hranolků

...

Batáty

Připravuji se podobně jako klasické brambory. Vaří se praží dají se použít i na pyré nebo zapékání.

...

Maxi gril

Jsou to brambory typu C. Využívají se hlavně naplnění, také na přípravu pyré knedlí a hranolků. Podobné brambory například Agrie nebo melodii.

...

Violety

Fialová barva je způsobená zvýšeným obsahem přírodních barev s vyslkým antioxidačním účinkem. Dají se vařit upéct, na přípravu kaší, hranolků lupínků nebo bramborový salát.

...

Topinambury

 

...

Baby brambory