Skladování: bylinky skladujeme při teplotě 8 až 10°C. Jedinou výjimkou je bazálka která se skladu je v teplotě 10 až 12°C . Lepším způsobem skladování je v navlhčené papírové úterce v chladu.

Sezóna jaro- léto bylinky můžeme rozdělit na dva typy Olejovité bylinky a vodnaté bylinky. Hodnotné bylinky rychlejší schnou. Olejovité bylinky uvolňují své aroma do pokrmů pomaleji. Olej bylinkách chrání před vysvhnutím.


...

Kerblík

Je to drobná bylinka která připomíná svým aroma Estragon. Hodí se ke kuřeti, hovězímu ale také vepřovému masu.

...

Bazalka

 

...

Bazalka Thajska

 

...

Bazalka červená

 

...

Bazalka citrónová

 

...

Bazalka salátová

I častěji se používá při přípravě masa salátu omáček pomazánek do těstovin do polévky k sýrům.

...

Rozmarýn

Má velmi příjemné aroma a hořkou chuť. Dává se do polévek vařených brambor do zeleninový salátů, do těsta, hodí se také při přípravě ryb. Má velmi silné aroma

...

Tymián

Používá se při přípravě ryb a má široké využití při přípravě různých pokrmů. Je základní složkou provensálského koření.

...

Máta

Voní po mentolu který obsahují. U nás je nejčastěji používáme na přípravu čaje nebo Mojita. Dá se používat také do salátu do pečeného masa případně bylinkového másla. Díky svému aroma dodá jídlu šmrnc.

...

Citronová tráva

Tropická tráva s citrónovou vůni je typická pro thajskou kuchyni. Používá se syrová, aby neztratila své aroma

...

Kopr

Přidává se do nakládaných okurek, do omáček, polévek.

...

Libeček

 

...

Majoránka

Čerstvá nať je vhodná do různých polévek, omáček a využívá se hlavně při přípravě masa a brambor.

...

Šalvěj

Má výraznou vůni při vaření ji používáme jen v malých dávkách.

...

Meduňka

To bylinka podobná má tě a je typická svým citrónovým aroma. Používá se do salátu bylinkových omáček, polévek, jogurtu a hodí se k rybám.

...

Koriandr

Používá se jako dochucovadlo do omáček a zeleninových salátů. Dává se do thajské kuchyně je výborný v rybí polévce.

...

Estragon

Využívá se hlavně ve francouzské kuchyni.

...

Oregáno

Používá se dojemnější jídel a sušené oregáno se používá na grilované maso a na pizzu.

...

Bylinky v květináčicích

Sezóna jaro - léto K dispozici jsou po celý rok kromě některých druhů které jsou jen v sezóně. Bazalka, Rozmarýn, Máta,Šalvěj, Tymián, Estragon, Majoránka, Šťovík, Oregáno, Petržel, Meduňka, Libeček, Bobkový list, Citronová tráva, Levandule, Kardamon, Pažitka

...

Šťovík

 

...

Petržel

 

...

Bobkový list

 

...

Levandule

 

...

Pažitka