Skladování: 8 až 13°C, při této teplotě I můžeme skladovat až 3 měsíce ale nesmí být ve vlhku

Dostupnosti: celoroční (Máslová, muškátová) Během sezóny- Bílá, Hokkaido, oranžová, ozdobná. Dně má různé odrůdy které se liší tvarem chutí a barvou. Dá se grilovat, péct, plnit, zapékat, ale také dusit a vařit dá se z ní připravit pyré.


...

Patizón

Sezóna Podzim Dá se připravit na mnoho způsobů-dusí se, na grilování, je možné ho pražit plnit masem a přidávat do krémových polévek .

...

Dýně Hokkaido

Sezóna podzim zima Má sladko oříškovou chuť, využívá se na přípravu polévky omáček pomazánek a na grilování.

...

Oranžová dýně

Má stejné využití jako dýně Máslová, má hruškovitý tvar.

...

Dýně muškátová

Je známá hlavně na pečení, využívá se na přípravu polévek, omáček, dezertů.

...

Dýně Bílá

Sezóna léto- podzim