Skladování 0-4°C

Neměli by jsi skladové dlouho dýl jako 3 dny. Dostupnost je celoroční(žampiony, hlíva,shitake,enoki.

Během sezón: Jaro-smrže. Léto-podzim- Kuřátka, Dubák, Suchohřib, Kozák

Dostupnost jednotlivých hub je ovlivněna také počasím


...

Shiitake

Před použitím je nutné houby namočit a poté je můžeme použít na přípravu polévek, omáček, do rýže, k masu nebo zeleninových jídel

...

Žampion bílý

Žampion i můžeme konzumovat aj v syrovém stavu ale jen jako mladé houby. Tepelně je zpracováváme a to několika způsoby. Může mi vařit jdu sice pražit péct. Hodí se do omáček na pizzu do polévek krásně dochutí a přidají aroma .

...

Portobelo

Používá se především naplnění. Na gril, Ale také jako náplň do lasagní nebo hamburgerů

...

Hlíva královská

Klobouky se dají použít na smažení a nebo nakrájené pod maso do polévek omáček. Dá se i zavařit nakyselo se zeleninou a do salátů.

...

Hlíva volná

Má sladkou chuť dá se využít k masu, do polévek, omáček a salátu je výborná na smažení.

...

Shimeji bilý a hnědý

Ořechová chuť mírně hořká. Hodí se jako doplněk rybím pokrmům, do polévek a nebo do těstovin.

...

Kozáky a suchohřiby

Sezóna léto- podzim Suchohřiby si hodík masovým jídlům do omáček, kozáky se často konzumují v polévkách a v praženici.

...

Žampion hnědý

Mají všestranně využití v každé kuchyni, můžeme dusit, pražit, péct a vařit

...

Smrže

Sezóna jaro Hodí se k nejrůznější úpravám v kuchyni vyskytují si je jen v měsících duben a květen . Jsou vhodné na praženici, do omáčky, do polévky dají se kombinovat s jakýmkoliv jídlem.

...

Dubáky

Sezóna léto, podzim Jsou to výborné jedle houby vhodné na sušení jsou výborné na použití do polévky a omáčky nebo na praženici.

...

Kuřátka

Sezóna léto- podzim Kde jsi z nich připravovat jídla na různé způsoby, nejlépe chutnají v omáčkách nebo s rybami.