Skladování: 0-4°C, skladuje se dobře v tmavých, suchých a nemrznoucích prostorech.

Dostupnost: po celý rok s vyjímkou některých druhů

Sezona: podzim až jaro


...

Mrkev

Vydrží při správném skladování až jeden měsíc, je jednou z z nejčastěji používaných složek v kuchyni. Mrkev se jí v syrovém stavu, používá se do salátů, koktejlů, džusů, na omáčky, polévky.... Narozdíl od ostatní zeleniny je mrkev zdravější vářená než syrová.

...

Mrkev s natí

Můžeme ji kombinovat tak jako i jiné odrůdy mrkve s mandlemi,slaninou, maslem, celerem, syrem (čedarem, parmezánem a pecorinem)

...

Mrkev žlutá

Mrkev žlutá je orůda, která je výrazněji sladší než mrkev klasická. Hodí se do polévek a vypadá pěkně na talíři.

...

Mrkev bílá

Má velmi jemnou chuť, bílá mrkev má hodně vláknniny, díky ktré podporuje trávení.

...

Mrkev černá

Je sladří než běžná oranžová. V kombinaci s celerem a petrželí se stává ideální příloha k masu.

...

Petržel

Vydrží po dobu 2-3 týdnů. Je součástí mnohých jídel jako omáčky, polévky,saláty. Používá se jak kořen tak i nať.

...

Paštrňák:

Vydrží 2 týdny. Připomíná petržel, má víc výživných hodnot než petržel. Sladká chuť díky vysokému obsahu přírodních cukrů. Hodí se tak jak do slaných, tak sladkých jídel.

...

Křen:

Vydrží po dobu jednoho týdne.Ostrá pálivá chuť. čerstvě nastrouhaný křen přidáváme k masu.

...

Ředkev červená:

Konzumujeme jít syrovém stavě, Oloupané nakrájená posolená Queenů k pivu můžeme jí použít na různé saláty

...

Řepa žlutá:

Mé sladší chuť než červená řepa. Můžeme ji kombinovat se syrem, slninlu, ořechami a rybami

...

Řepa růžová:

Nejsladší druhuřepy, Můžeme jí použít do salátů, koláčů na nakládání a do polévek

...

Řepa černá:

Konzumujeme její surovém stavě nebo jemně nastrouhaná do polévek.

...

Řepa červená:

Červená řepa má specifickou chuť.existuje spoustu receptů z červené řepy. Saláty, pomazánky nebo do pomazánky

...

Zázvor:

Má pikantní chuť a používá se nastrouhaný nebo šťáva ns dochucení do polévek, marinád, na maso, na ryby do salátu do různých omáček

...

Kurkuma

Je známá jako indický Šafrán je používána jako náhrada šafránu v indicke kuchyni. Má silnou žlutou barvu. Dodává skvělou chuť polívka tam hodí se dobře k masu do jídel z rýže a vajíček.

...

Černý kořen:

Používá se za surová salátech nebo se dá připravit podobně jako chřest