Skladování: 0- až 4°C

Dostupnost celoročně některé druhy jen v sezóně

Sezóna jaro-léto

Saláty rychlé podléhají zkažení díky vysokému obsahu vody proto bychom je měli co nejdříve spotřebovat. Pokud budeme dobře skladovat ledový nebo římský salát může vydržet až 7 dní. Hlávkový salát je měkký a jemný a vydrží 1 až 3 dny.


...

Špenát a baby špenát

Klasický špenát má v kuchyni široké využití. Dá se kombinovat k těstovinám, k masu, rybám, do salátů. Baby špenát se liší jen velikostí. Používá se spíš do salátů.

...

Ledový salát

Jeden z nejoblíbenějších salátů. Dá se kombinovat se všemi druhy zeleniny.

...

Redchard

Jsou malé řepové listy, zelené barvy s červeným žilkováním. Hodí se s v kombinaci s ledovým salátem mebo těstovinami. Dá se použít i tepelně upravený do rizota. Je jednou z hlavních součástí baby mixu.

...

Dubový list

Chuť je lehce ořechová. Tvar listů připomínají listy dubu. Nízká trvanlivost.

...

Polníček

Chuť salátu je po lískových oříšcích. Hodí se do jakékoliv salátové mísy.

...

Baby Mix

Směs salátových listů: rucola, baby špenát, polníček a redchard

...

Hlávkový salát

Nehodí se pro tepelnou úpravu. Hlávkový salát bychom neměli skladovat v blízkosti s rajčaty, ty mou způsobit žluté skvrny

...

Frisee

Má jemné světle zelené listy S lehce nahořklou chutí.

...

Lolo Biondo a rosso

Zelený má v porovnání s červeným jemnější chuť. Salát lollo biondo má jemnou chuť a výborně se hodí s pečeným masem sýry. LOL Rosso má mírně nahořklou chuť a používá se často jako dekorace k různým pokrmům.

...

Mangold

Mangold je zelenina podobná špenátu a taky pekingskémj zelí. Mladé listy se hodí do salátu a starší na tepelnou úpravu, hodí se k těstovinám. Mangold červený v sezóně léto.

...

Radicchio

Má Jemně nahořklou chuť. Povařené se využívá jako barevná složka do rizota

...

Řeřicha

Konzumuje se v syrovém stavě a přidává se především do čerstvý salátů, má dekorativní využití a je vhodná do bramborový salátů, do tvarohových pomazánek bylinkových omáček, polévek a k masu.

...

Římský salát

Listy má mírně zvlněné a podlouhlý tvar. Vnější listy mají mírně nahořklou chuť vnitřní listy jsou jemnější a sladší ty jsi především používají na přípravu salátů.

...

Rucola

Je součástí jídel v Itáli, Řecku a Franci. Rukola obsahuje více vitaminů C a Betakarotenu leží na listová zelenina. Je charakteristická svou jemně pikantní chutí. Používá se do salátu těstovinám ale i do rizota

...

Pak choy

Je to rostlina příbuzná mangoldu a je tradiční v asijské kuchyni.hodí se do polévek, omáček a koláčů.